Panini în Florența

Unde mănânci ieftin și bine la Florența

Atenție! A nu se citi pe stomacul gol!

Ti-ai făcut planul pentru un city break in Florența? Află cum să eviți țepele turistice

Tot din categoria, city break în Florența low cost, o să-ți dezvălui unde se află locurile secrete ale florentinilor unde mănânci ceva delicios, dar nu numai panini și focacce, ci și paste bune tare sau diferite feluri cu carne.

Mercato Centrale – Piazza San Lorenzo

La piața cu de toate din Florența o să dai peste mulți turiști, ce-i drept, în schimb poți gusta tot ce-ți poți imagina și papilele tale vor zburda de fericire. Iți recomand doar parterul cu câteva standuri cu paste proaspete, la Nerbone, la Perini, în schimb etajul 1 e mai mult de vizitat, căci e scump și mâncarea nu e pe măsură, tourist traps.

Self Service Leonardo – Via de’ Pecori 11

Dacă ești sătul de sandwich și chiar vrei ceva cald, o supă sau o fripturică bună cu cartofi prăjiți și salată, la doar doi pași de Duomo, dai peste un self service unde n-o să fii dezamăgit. O grămadă de turiști veniți într-un city break în Florența, dar și localnici, vin aici pentru un pranz delicios, dar ieftin. Lasagna e de nota 10, dar în general, toată mâncarea e super bună și ieftină.

Adresa – Via de’ Pecori 11

Da’ Vinattieri – Via Santa Margherita 4R

Lângă casa lui Dante, poți gusta un panino de te lingi pe degete, cu prosciutto, salam toscan, pecorino și tot felul de bunătățuri. Incearcă panino cu finocchiona, salam toscan cu finocchio – fenicul si-o să mă pomenești… ah, nu uita să guști i coccoli, niște gogoși cu prosciutto și pecorino, sau NUTELLA!!! Dacă îți place burta de vită, încearcă aici panino con lampredotto, sandwich -ul tradițional din Florența.

Il Cernacchino – Via della Condotta 38R

Aici găsești paste proaspete, mai ales vegetariene, feluri cu carne ( pifteluțele cu sos în coajă de pâine sunt divine), faimoasa trippa alla fiorentina, de neratat în timpul unui city break în Florența, burtă de vită cu sos, sau ribollita, o supă mai densă cu legume și pâine, hrănitoare și delicioasă.

Da’ Verrazzano – Via dei Tavolini 18R

Da Verrazzano Florența
Cele mai bune focacce din Florența

Dacă n-ai gustat niciodată focacce cu flori de dovlecel, aici e de tine. Da’ Verrazzano e un loc micuț unde se mănâncă ceva rapid chiar și pe bancuțele înghesuite de la intrare, iar la mese e altă treabă, mult mai scump și o servire ca la restaurant. Nu uita și de vin, aici găsești vinuri de calitate care se dau la pahar, altfel focaccia rămâne nestropită, iar apa e tristă în situația asta.

All’Antico Vinaio – Via dei Neri 74 R

Dacă ești dispus să stai la o coadă lungă și să mănânci pe bordura trotuarului ca studenții florentini, nicăieri n-o să găsești un panino mai mare și mai plin decât aici. Salivez în timp ce scriu, 🙂   🙂

Mmmmm, oi fi uitat ceva… sigur că da!!!! Pizzaaaaa

Mercato Centrale Florența
Mercato Centrale Florența

Gusta Pizza – Via Maggio 46R

Nu puteam să nu pun un loc cu pizza foarte bună în Florența. Pizza e tipic napoletană, gustoasă și fină la mijloc și mai groasă pe margini.

Pizzeria Toto’ – Via Dante Alighieri 28R

Când vreau o pizza la felie, la Toto’ mă opresc, bună, ieftină și servită rapid.

Si cum nu se poate un prânz complet fără gelato, gasești aici o listă super utilă cu cele mai bune gelaterii din oraș printre care La Carraia, locul unde îți iei un gelato cu 1.50€.

Partajați acest lucru cu:

6 Comments

  1. Cu prima ocazie in Florenta vreau sa mananc si eu ceva bun la una din locatiile pe care le recomanzi.Mmmmm tare bun.

  2. Cand este vorba de o papica buna, eu sunt prima….multam!

  3. Pavel Balint

    Frumusetile Italiei…..

  4. Pingback: Obiective turistice din Florența, GRATIS - Elizaland

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*