Cu picioarele in apa Venetiei

La Veneția, dacă vrei să citești, riști să răcești

În ultimul timp, am dat pe Instagram peste niște poze faine tare din Veneția și după un pic de research, am aflat că orașul se mândrește cu cea mai frumoasă librărie din lume. Dacă n-o fi ea cea mai frumoasă, hai să zicem că e cea mai originală și o vizită pe acolo e un must do în timpul unei mini vacanțe în Veneția.

Librăria Acqua Alta din Veneția – unică în lume

Păi unde mai pomenești librărie cu gondolă în mijlocul ei, cu cărți cocoțate în căzi de baie, pe butoaie, pe canoe sau alte mijloace plutitoare de pe canalele Veneției?

Profitând de vizita mamei pe la mine prin Toscana și având o misiune de îndeplinit, am petrecut o zi în Veneția, străbătând-o în lung și-n lat per pedes, încercând să dau peste librăria Acqua Alta.

Deși nu mai este o atracție turistică a Veneției off the beaten path și o să dai peste alți turiști și pasionați de cărți, merită o vizită, fie că ești un iubitor de lecturi sau nu.

Cărți, pisici și vedere spre canal în Veneția

Dintotdeauna mi-a plăcut mirosul de hârtie tocită de timp și fâșâitul paginilor, iar aici, la Librăria Acqua Alta din Veneția, chiar te simți ca într-o arhivă a vieții narate între coperțile rigide ale tomurilor care umple cu miile spațiul mult prea strâmt ca să încapă atâta volum de cuvinte.

Dacă iți plac pisicile și cărțile, faci 2 în 1, că ai ocazia să alinți, pe acolo, vreun motan venețian, pentru că, în ultimul timp, librăria a devenit casa pisicilor din zonă. Se cațără pe stivele din cărți și te întâmpină la intrare cu cateva mieunaturi.

Trepte din carti
Trepte din carti

În vizita mea de 1 zi în Veneția, am avut norocul să nu fie prea aglomerat și m-am bucurat de vederea spre canal, cățărându-mă pe câteva trepte făcute din … cărți.

Cea mai originală ușă din Veneția

Ieșirea din librărie e pe cât se poate de haioasă și unde mai pui că poți face niște poze super chiar pe fotoliul din fața ușii care dă spre canal, cu picioarele în apă … efect Veneția garantat. Numai că fiind octombrie și apa cam rece, tot încercând să stau în echilibru și să mă strecor pe langă o băncuță ca să mă așez pe fotoliu, să mă pun în poză, nădragii mi-au intrat efectiv la apă și încălțămintea s-a cam udat, și-așa am dat prilej mamei să-mi țină predică, vai că răcești, că de la picioare te ia frigul, că umbli cu două flențe toamna șamd, știi placa, nu-i așa, că doar toate mamele sunt grijulii.

Mi-ar plăcea să aflu dacă ai gasit și tu un colțisor special în Veneția care ți-a rămas la suflet. Poate data viitoare când mă duc prin Veneția, o să-l caut și eu.

Partajați acest lucru cu:

12 Comments

 1. Interesanta librarie, am ramas uimita cate carti puteau fi in asa mic loc cu iesire la canal, si mai ales stiva de carti inundata dupa care vedeai o mica parte din Venetia.

  • Mie mi-a plăcut la nebunie, aș fi stat acolo cu orele, nu numai ca turist, dar și ca iubitor de cărți. 🙂

 2. Foarte interesanta prezentarea ta!

 3. Ana Dumbara

  Foarte interesant. Eu nu am fost in Venetia inca, dar nici de locul asta nu am auzit. F fain reflecta fotografiile atmosfera!

  • Multumesc Ana. Venetia e rupta din alta lume si chiar daca e plina de turisti, tot merită. Iar libraria a fost cireasa de pe tot 🙂

 4. Cu prima ocazie acolo voi fi!

 5. Uau! Am bătut și eu Veneția de vreo câteva ori dar nici n-am auzit și nici n-am dat peste librăria asta de poveste… Data viitoare sigur îi fac o vizită! 🙂

  • N-o sa ramai dezamagit, atmosfera e magica si usa aia spre canal e ceva de vis. Nu e departe de Piazza San Marco, dar am ajuns dupa ceva timp, doar datorita google maps 🙂

 6. Foarte interesant Eliza, cu prima ocazie voi vizita aceasta locație.

  • Ramonaaaa! Ma bucur că ai aflat de blog. Am nevoie de susținători 😉 Te mai aștept pe Elizaland și mulțumesc de mesaj. Te puuup

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*