Satul lui Popeye Marinarul din Malta

Popeye Village din Malta, mai mult decât un loc instagramabil

Tocmai m-am întors dintr-o vacanță de o săptămână în Malta și cea mai mare surpriză plăcută a fost vizita unui parc tematic de care m-am îndrăgostit pe loc și de unde n-aș mai fi plecat: satul lui Popeye Marinarul din Ill – Melieha.

Popeye și Olive
Popeye și Olive

Popeye Village din Malta a trezit, dintr-un foc, copilul din mine și m-am lepădat,la intrare, de acel virus cu care noi adulții suntem contaminați de la o anumită vârstă, conform căruia nu se cade să te maimuțărești că-ți stă rău, sau să te mai alinți și să te mai prostești, că se uită lumea la tine ca la unul scăpat de la balamuc.

Pe platoul de filmare la Popeye Village
Pe platoul de filmare la Popeye Village

Mi-am pus jena și inhibarea în cui și m-am distrat mai ceva decât cei mici și dacă ajungi pe acolo, te sfătuiesc să faci același lucru și-ți garantez că o să ai parte de o zi de pomină și nu doar de o plimbare seacă printr-un loc turistic.

Ce-i drept, e turistic, pentru că, până și in noiembrie era ceva lume pe acolo, îmi inchipui vara…

Cum a luat naștere satul lui Popeye din Malta

Satul lui Popeye Marinarul din Malta a fost construit în mod special ca platou cinematografic pentru un musical de prin anii 80 cu Robin Williams. După film, maltezii au preferat să păstreze acest movie set așa cum a fost amenajat și au transformat locul într-un parc tematic pentru cei mici.

Popeye Village – cel mai “fotogenic” obiectiv turistic din Malta

Inainte de a ajunge în Malta, am dat pe instagram peste niște poze de la Popeye Village și am crezut că sunt photoshop-ate la greu, că parcă prea bine arătau.  Dar mi-am zis că merită plimbarea, cel puțin pentru niște poze frumoase dintr-un loc deosebit din Malta. N-aș fi crezut niciodată că satul lui Popeye ar fi putut fi pe lista locurilor preferate din Malta, dar chiar așa a fost.

De indată ce am plătit intrarea, 10,50€ de persoană, și am intrat în parc, ne-a întâmpinat o priveliște de vis.  Căsuțe viu colorate stăteau aliniate pe o parte și pe cealaltă, iar din departare o mare turcoaz te ademenea mai ceva decât o plajă exotică. Exagerez și eu un pic. Părea un loc din povești sau mai degrabă din desene animate, numai că în loc de spectator deveneai instantaneu protagonist sau măcar figurant în desfășurarea evenimentelor.

Intrarea la Popeye Village
Intrarea la Popeye Village

Atmosfera relaxată și jucăușă din sat era întețită cu spor de câțiva animatori care te invitau să devii actor pentru o zi și să pui deoparte inhibiția și să te distrezi cu Bluto, Olivia și Popeye.

Satul lui Popeye Marinarul nu e doar pentru cei mici

Am intrat prin căsuțele parcului Popeye și peste tot am dat peste detalii drăguțe foc, totul e viu colorat și păstrat destul de bine, iar fiecare cameră parcă ascunde o comoară care așteaptă să fie descoperită.

Dacă știi cum arată căsuțele alea pentru papuși, construite în miniatură, care redau viața de zi cu zi a unei Barbie, ei, cam așa e și aici, numai că în dimensiuni diferite, lucru care te teleporteză efectiv într-o lume de basm și de îndată ce te lași pătruns de vibe-ul locului, uiți de tine și te trezești jucându-te, dansând sau maimuțărindu-te fără prea multă sinchiseală, mai ales pentru că nu ești singurul/a. O grămadă de adulți cu copii sau fără se distrează de mama focului, strâmbându-se la poze, cântând cântecele din musical și jucându-se cu suluri de hârtie igienică!

La satul lui Popeye din Malta
Pusă pe șotii

După ce am bătut la picior întregul parc, facând o grămadă de poze și cântând I’m Popeye the Sailor Man, am intrat într-o sală unde se putea viziona musical-ul și abia după aceea, multe dintre căsuțele prin care intram, parcă aveau și mai mult farmec, pentru că retrăiam oarecum acolo, pe viu, scenele văzute în film.

Prânz la Popeye Village cu o priveliște superbă

Cum, după ceva timp, ne-a pălit și foamea, iar la piața amenajată pentru film toate bunătățurile erau ochioase, dar din plastic, ne-am potolit-o la terasa din parcul tematic, unde am mâncat hot dog cu cartofi prăjiți și clătite cu nutella. Vara sigur meniul e mult mai variat și atmosfera e unică, având in fața ochilor un view superb cu un golfuleț cu apă cristalină și tare îmbietoare. Prânzul a fost cam scump, ce-i drept, și plata a fost cu bani reali, așa că mood-ul meu de desene animate nu mi-a fost de folos și nu m-am putut preface că plătesc 😊 dar, na, nu poți să le ai chiar pe toate…

Bere cu view
Bere cu view

Una peste alta, a zburat timpul la Popeye Village și deși aș mai fi stat acolo mult și bine, că nu mă mai săturam de admirat detaliile caselor și scenele impovizate ale turiștilor, într-un sfârșit, mai mult silită de prieten, decât de bunăvoie, i-am salutat pe Popeye, Olivia și Bluto și mi-am luat rămas bun de la parcul de distracții.

La ieșire, totuși, n-am cedat până n-am mers pe jos vreo câteva minute, pe partea dreaptă a parcului, pentru a-l admira din depărtare și pentru a face câteva poze de efect cu care te las, cu speranța ca, atunci când vei merge acolo, să te distrezi la fel de mult și să te bucuri de o zi de copilărie, că tare bine mai face sufletului.

In love with Popeye Village Malta
In love with Popeye Village Malta
Partajați acest lucru cu:

8 Comments

  1. Pare un satuc din povesti. Foarte frumos

  2. Frumoase locuri, dar cred ca te-ai distrat mult asemenea copiilor mici.

  3. Arata super! Multumesc de info, e de pus pe lista! 🙂

    • Mulțumesc mult. O să mai scriu altele despre țările din sud-estul Asiei, că pe acolo merg în fiecare iarnă. 😉

  4. L-ai facut si pe Francesco sa se maimutareasca cu tine :)))) este bine sa nu ucidem copilul din noi. Frumoase locuri, sper sa ajung si eu in satul mancatorului de spanac

    • Păi îți dai seama. Săracu’ n-are încontro, trebuie să-mi țină hangul. Eu aș fi stat acolo o săptămană, e frumos tare tare. Si e usor și din Romania să ajungi in Malta.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*