Lacul Inle Myanmar

Ghid de călătorie în Myanmar -Partea I

Circuit de 12 zile în Myanmar

Acum câteva zile, niște prieteni mi-au cerut niște informații despre călătoria în Myanmar de anul trecut, dar chestii mai practice și mai puțin poetice despre locuri, mâncăruri, transport, cheltuieli s.a.m.d.

M-am pus pe treabă și am scos din cuptor un articol nou care sper să te ajute să-ți organizezi pe cont propriu, o călătorie in vechea Burma. Eu am optat pentru un circuit clasic al principalelor obiective turistice din Myanmar, cu un grup de vreo 12 persoane, cu minibus și ghid de turism pe tot parcursul traseului. Totuși sper să mă duc din nou prin Burma, de capul meu, să fiu liberă să-mi schimb traseul și să mă plimb pe unde vreau eu mai mult.

Cum ajungi în Myanmar

La capitolul ăsta, nu pot scrie din experiență pentru că eu am avut zbor din Roma, însă m-am informat puțin și îti pot da câteva idei. In funcție de traseul pe care ți-l faci, poți alege și zborul care ți se pare mai convenabil ca preț, timp etc…

 • un zbor cu Qatar București -Yangoon cu escală în Doha
 • un zbor București – Bangkok – Yangoon
 • un zbor București – Bangkok – Mandalay
 • zbor Bucure,sti – Singapore – Mandalay

Cea mai bună perioadă de călătorie în Myanmar

Eu am fost la sfârșitul lui ianuarie și începutul lunii februarie și vremea a fost perfectă, soare, cald și frumos. Din noiembrie și până în februarie o să ai parte de vreme foarte frumoasă, umiditatea fiind destul de redusă, în comparație  cu lunile cele mai calde și mai ploioase, adică de prin mai până în octombrie.

Principalele obiective turistice din Myanmar pe care le-am vizitat în 12 zile

Orașele și atracțiile turistice din Myanmar pe care le-am vizitat

Yangoon – 1 zi

Golden Rock în Mon State – 1 zi

Bago – 1 zi

Bagan – 2 zile

Muntele Popa și grota Pindaya– 1 zi

Lacul Inle – 2 zile

Templele din Kakku – 1 zi

Mandalay – 2 zile

Transportul în Myanmar

La capitolul transport, ne-am lăsat pe mâna agenției locale care ne-a asigurat un mini van cu șofer și ghid pe tot parcursul călătoriei. Doar în două destinații am ajuns cu un autocar nocturn.

De la aeroportul din Yangoon până la hotel, cel mai simplu este să iei un taxi, costul va fi de maxim 10$ până în centrul orașului.

De la aeroportul din Mandalay până în oraș, la hotel, o să scoți din buzunar vreo 15$.

Transport cu autocar nocturn Yangoon – Bagan

Autocarele nocturne pot fi rezervate prin hotelul unde te cazezi. Cei de la recepție te vor ajuta cu biletul și toate informațiile de care ai nevoie. Costul unui bilet pe un VIPbus cu compania Joyous Journey e în jur de 15$ și drumul va dura circa 8-9 ore. De obicei, autocarul pleacă din centrul orașului pe la orele 18-19.00 și ajunge la Bagan pe la 4.00 dimineața.

Un zbor intern de la Yangoon la aeroportul Nyaung -U de lângă Bagan e, cu siguranță, cea mai simplă soluție, în schimb prețurile nu sunt tocmai economice, depășind, în general, 100$.

Transport cu autocar nocturn Bagan – Lacul Inle

Tot prin hotelul din Bagan îți poți rezerva bilete de autocar cu compania JJ Express VIPbus de la Bagan la lacul Inle. Compania îți asigură gratis și transferul de la hotel până la autogară, așa că nu mai ai nevoie de taxi până acolo. Drumul durează vreo 9-10 ore și costul biletului e între 11-18$.

O altă opțiune ar fi cu avionul din Nyaung – U pană la aeroportul Heho care se află la vreo 40 min de orașul Nyaungshwe de lângă lacul Inle, unde sunt hoteluri, restaurante și unde probabil, te vei caza.

Un taxi de la aeroportul Heho pană la Nyaungshwe te costă vreo 22-24$.

Dacă vrei să afli mai multe despre biletele de autocar nocturn VIPbus în Myanmar, găsești mai multe detalii pe site-ul oficial.

Trenul nici nu merită menționat pentru că, deși biletul e cel mai ieftin, vagoanele arată jalnic și nici cușetele nu sunt prea comfortabile, iar drumul durează dublu în comparație cu autocarul.

Transport de la lacul Inle la Mandalay

In cazul ăsta, noi am luat un zbor intern de la aeroportul Heho până la Mandalay cu o companie locală, Myanmar National Airlines. Avioanele arată jalnic, sunt numai bune de muzeul aviației, dar la bord, sunt comfortabile și zborul a fost OK.

Prețul biletului de avion de la Heho pană la Mandalay a fost în jur de 70$.

Transferul se poate face și cu autocar nocturn din Nyaungshwe, prețul fiind tot în jur de 11-16$ și durata drumului aproximativ 8-9 ore.

In Bago am închiriat scutere și ne-am plimbat prin zona rurală, vizitând temple, sate și piețe tipice. Prețul e în jur de 7$/zi, dar problema nu e costul, ci semnele stradale inexistente sau incomprensibile. Cu ghidul de turism, pentru noi a fost mult mai ușor.

O soluție pe cât se poate de faină și eco friendly e bicicleta. O poți închiria pentru o vizită a templelor din Bagan sau în alte zone rurale. Costul pe zi la închiriat biciclete e de 2$ și de obicei, la hotelul unde te cazezi, o să ți se dea informații sau ajutor.

Hoteluri în Myanmar, b&b sau hostels

Noi am avut cazarea asigurată în hoteluri de 3 stele care sunt OK, curățele, cu wi-fi și mic dejun inclus. Prețurile variază în funcție de sezon, dar nu depășesc 50$/noapte. Am adunat câteva soluții de cazare în Myanmar, așa că poți alege ce ți se pare mai potrivit bugetului sau gustului tău, începând de la cele mai ieftine.

Hoteluri în Yangoon

Hoteluri în Yangoon, în funcție de buget

Chan Myaye Guesthouse – 14-35$/noapte

Chan Myaye Guestouse pe Hostelworld

Hninn Si Budget Inn –  10-25$/noapte, departe de centru

Hninn Si Budget Inn pe Agoda

B&B Bike World Guest House – 50-65$/noapte

B&B Bike World Guest House 

The Strand Yangoon – 400$/noapte

The Strand Yangoon pe Agoda

Hoteluri la Golden Rock, Mon State In Myanmar

Hoteluri la Golden Rock, Myanmar

Kyaik Hto Hotel  – 50-90$/noapte. Am stat aici mai mult pentru că era aproape de Golden Rock, dar nu merită banii. Urâțel și cam dărăpănat.

Kyaik Hto Hotel pe Agoda

Mountain Top Hotel – 50-100$/noapte

Site-ul oficial al hotelului Mountain Top

Hoteluri în Bago, Myanmar

San Francisco Motel – 15$/noapte – se pot închiria biciclete

Recenzii pe Tripadvisor ale motelului San Francisco

Hoteluri în Bagan, Myanmar

Hoteluri în Bagan

Shwe Nadi Guesthouse – 10-28$ – se închiriază biciclete

Shwe Nadi pe Booking

Ostello Bello Bagan – 50$/noapte

Site oficial

Kumudara Hotel – 60$/noapte

Kumudara Hotel pe Agoda

Hotel Oasis Bagan – 80-100$/noapte

Site oficial

Hoteluri în orașul Nyaungshwe de langă Lacul Inle

Hoteluri pentru Lacul Inle

Hostel Remember Inn – 20-35$/noapte

Remember Inn pe Booking

Hotel Goldren Empress – 40-45$/noapte

Site oficial

La Maison Birmane Inn – 60-90$/noapte

La Maison Birmane pe Booking

Mingalar Inn – 50-150$/noapte

View Point Lodge – 130-230$/noapte

View Point Lodge pe Booking

Amata Garden Resort – peste 100$/noapte

Amata Resort Inle Lake

Hoteluri în Mandalay, Myanmar

Hoteluri în Mandalay, în funcție de buget

A.D. 1 Hotel – 15$/noapte

A.D. 1 pe Booking

Hotel A 1 – 20-30$/noapte

Site oficial

Silver Swan Hotel -20-40$/noapte

Silver Swan pe Booking

Smart Hotel Mandalay – 28-45$/noapte

Site oficial

Mandalay Hill Resort – 150$/noapte

Site oficial

Stay tunned pentru ca lunea viitoare o să scriu despre prețurile biletelor de intrare la obiectivele turistice din Myanmar, despre mâncărurile tradiționale și câteva restaurante și muuulte tips-uri utile pentru o călătorie reușită în fosta Burma.

Dacă încă mai stai pe ganduri și nu știi unde să-ți petreci vacanța în Asia, uite aici o galerie cu niște poze de efect 🙂

Partajați acest lucru cu:

9 Comments

 1. Multumim frumos ca ne vii in ajutor cu aceste informatii!

 2. Foarte util articolul

 3. Acum cand stiu atat de multe despre aceasta tara, abia astept sa ajung in acele locuri superbe. Articolul este foarte interesant, ne ajuta sa ne organizam excursia. Multumim pentru ajutor si asteptam noi propuneri pentru locatii exotice

  • Buuun, mă bucur că vă e de folos. Din ianuarie o să vin cu alte ghiduri de călătorie din Singapore, Malaezia, Cambogia și Vietnam.😁

 4. Hai, pregateste intinerariul pentru Vietnam si Cambogia. Anul viitor, vreau sa vad tarile care mi-au impresionat copilaria cu filmele razboiului din Vietnam. In acele nopti albe, in care cu banii furati din buzunarele parintilor vizionam la video filme cu razboiul din Vietnam, nu credeam vreodata ca voi visa macar sa calc in acele locuri. Abia astept sa aflu secretele acestor tari. Asteptam multe poze din tarile prin care vei merge.

  • Desi habar n-am despre filmele de razboi din Vietnam, o sa strang cat mai multe informatii, ca sa ajut alti calatori la planificarea calatoriei in Vietnam pe cont propriu. Abia astept s-ajung pe acolo. 🙂

 5. Pingback: Ghid de călătorie în Myanmar – Partea II - Elizaland

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*