Bar în Chiang Mai

Am arătat degetul mijlociu fricii și am plecat în Asia

Șapte săptămâni prin sud-estul Asiei de una singură

Nu știu dacă e teama de tic-tac-ul nemilos care ne fură zilele, dar la început de an m-a pălit obsesia că lumea e mare și eu vreau s-o cutreier cât mai mult, cât mă țin picioarele, fără să mai amân niciun plan de călătorie.
Am arătat degetul mijlociu fricii, prejudecăților și tuturor celor care au încercat să mă descurajeze și pe 9 ianuarie am plecat într-o călătorie de 7 săptămâni în sud-estul Asiei. De una singură. Păi da, tocmai alegerea de a pleca într-o călătorie în Asia de capul meu a speriat-o pe mama, l-a făcut pe al meu partener să strâmbe din nas și a provocat stupoare printre prietene. Ce să zic? Am fost contaminată cu fericitul travel bug și nici că se pune problema să-mi treacă, ba dimpotrivă, starea mea se agravează pe zi ce trece și devin tot mai dependentă de călătorit.

Templul Doi Suthep Chiang Mai Thailanda
Templul Doi Suthep Chiang Mai, Thailanda

Sud-estul Asiei e perfect pentru călători singuri

Sud-Estul Asiei e destinația preferată a tinerilor europeni și americani care umblă prin zona asta numită the Banana trail, pentru câteva luni bune, cu rucsacul în spate, fără să se sinchisească prea mult de țânțari, boli, intoxicații alimentare, vaccinuri, țepe sau hoți. Ba mai mult, sunt o grămadă care umblă singuri prin Asia și asta nu-i o problemă, pentru că oriunde ar merge, își găsesc rapid tovarăși de călătorie sau măcar de o bere Chang. Ce-i drept, e vorba de puștani până în 25 de ani care împart cu alții dormitoarele din hostelurile ieftine din Asia, iar seara se distrează de mama focului cu băute, muzică și dănțuială. Of of ce n-aș da să mai am 20 de ani 😊 Păcat că pe atunci eram speriată de bombe și nu aveam curaj să fac ce-mi plăcea, adică să călătoresc. Totuși încerc să recuperez timpul pierdut și să prind de coadă spiritul de aventură. Acum să nu vă închipuiți că m-apuc să umblu prin hosteluri în Asia, cu zece suflete într-o cameră, fumând marijuana în cerc cu puștanii și bând alcool cu găleata, cum am văzut că se poartă pe Khao San Road în Bangkok. Nici pomeneală de așa ceva, că aș fi penibilă. In schimb, călătoria prin Asia, de una singură, e o provocare pentru mine însămi, cu toate limitele mele, temerile și morbul „da’ dacă”.

Călugări budiști în Chiang Mai
Călugări budiști în Chiang Mai

Nu-ți mai amâna planurile de vacanță în Asia sau oriunde dorești

Acuma n-o să te iau cu abureală, făcând-o pe înțeleapta și scriind citate din cărți obosite despre cum să ieși din zona de confort sau cum să-ți trăiești viața la care visezi. Nu mă pricep la așa ceva. Imi doresc, în schimb, să împărtășesc cu voi experiențele mele de călătorie care pot fi și lecții de viață pentru mine. Pe lângă asta, îmi doresc să le dovedesc celor care au renunțat să mai viseze că niciodată nu e prea târziu să-ți îndeplinești un moft, indiferent de vârstă, situație familială sau buget.

Răsfață-te din când în când și nu lăsa pe nimeni să se pună în calea dorințelor tale, fie că-i mama, tata sau partenerul de viață. Ba mai mult, încearcă să-i corupi, să participe și ei la plăcerea ta. Hai c-am dat-o în abureală, fără să vreau… 😊

Templul alb din Chiang Rai
Templul alb din Chiang Rai

Revenind la călătoria mea în sud-estul Asiei…

Am împărțit cele 50 de zile de vacanță în sud-estul Asiei în așa fel încât să vizitez cât mai multe obiective turistice din nordul Thailandei, cele mai renumite atracții turistice din Vietnam, cele mai frumoase temple din sud-estul Asiei și anume Angkor Wat în Cambodgia, dar și alte locuri din această țară, iar la urmă o să mă relaxez vreo 9 zile în Krabi și în Koh Lanta în Thailanda. 

Vacanța în Thailanda

3 zile în Chiang Mai
3 zile în Pai
1 zi în Sukhothai
3 zile în Bangkok

Traseul în Vietnam

2 zile în Hanoi
2 zile în Halong Bay
2 zile la Parcul Național Phong Nha – Ke Bang
2 zile în Hue
2 zile în Hoi An
2 zile în Ho Chi Minh
2 zile în Delta Mekong-ului

Călătoria în Cambodgia

3 zile în Phnom Penh
4 zile la Angkor Wat
3 zile la plajă în Sihanouk sau Koh Rong
3 zile la Battambang

Vacanța relax pe insulele din Thailanda

4 zile în Krabi, la Ao Nang
5 zile în Koh Lanta

Turul Asiei de sud-est îl voi încheia tot în Bangkok, iar pe 1 martie mă voi întoarce în Italia, cu inima ușoară, sper,  și cu contul la fel de „ușurat”… De asta sunt sigură.  😊

Partajați acest lucru cu:

11 Comments

  1. Ce mai pot spune….decat ca esti o norocoasa….! asa vacanta la inceput de an, tot sa mai fie….cred ca in alta lume o sa vizitez si eu aceste locatii minunate, acum n-am timp ca-i buzunarul rupt si am pierdut cardul. Sa ai vacanta placuta Eliza si abia asteptam sa ne mai povestesti din frumoasa ta calatorie.

  2. Eliza, am doar 1 zi de cand am venit din Asia si daca as putea, maine as fi din nou in acele locuri. Distractie placuta!

  3. Bravo! Te admir pentru curajul si determinarea ta! Abia astept povesti din Asia, nu ezita sa le distribui si pe grupul de facebook #descopera Asia! Calatorii frumoase!!! 💋💋

  4. Bravo tie Eliza! Ma bucur pentru tine,dar sa fii atenta peste tot pentru ca stau cu grija. Despre traseu nu am cuvinte ,dar bine ca impartasesti si cu altii bucuriile tale si sa le fie de folos toate articolele tale de pe elizaland.Te pup !

  5. Pingback: Ce poți face 3 zile în Chiang Mai - Elizaland

  6. Pingback: Eliza si aromele speciale ale lumii - Blog Veltravel

  7. Pingback: De ce ar trebui să te grăbești să vizitezi Cambodgia - Elizaland

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*