Spring Super Blog 2018 – dilema unei minți confuze

Spring Super Blog 2018
Spring Super Blog 2018

SĂ MĂ ÎNSCRIU SAU SĂ NU MĂ ÎNSCRIU… asta-i întrebarea care mă sâcâie de vreo 3 zile, de când am aflat de sezonul de ghiocel a celei mai importante competiții din blogosfera românească… Deși am apăsat pe butonul ON al blogului de călătorii Elizaland în septembrie, recunosc că toată treaba asta cu blogging-ul, n-am luat-o așa de mult în serios… de lene, de puturoasă ce sunt și mai ales din cauza aceluiași defect care mă pândește din umbră de când m-a adus mama pe lume: sunt maestră incontestabilă în arta de a începe un proiect și a nu-l duce la bun sfârșit. Am luptat ani de zile cu acest morb al non-finitului, căutând justificări pe cât se poate de stupide, pe atât de fantasmagorice.
Până la urmă, Michelangelo n-a lăsat o grămadă de opere de artă neterminate? Uite, de asta îmi plac mie așa de mult Sclavii, corpuri greoaie care încearcă din răsputeri să se descleșteze din falca de marmură și să se elibereze din strânsoare, într-un amestec nedefinit de umbre, contururi și semne lejere de daltă. Dar Michelangelo rămâne Michelangelo, iar eu nu sunt decât o zăbăucă pe care n-a întrestrat-o natura cu niciun talent special.
Mă agăț cu putere de o scuză plauzibilă: am uitat să mai scriu românește. Mda, fac parte din categoria celor care se întorc în România în fiecare an și încep cu un „come si dice”, dar nu ca să mă prostesc și s-o fac pe interesanta, ci pur și simplu, pentru că asta e realitatea. Stâlcesc o grămadă de cuvinte când vorbesc cu mama la telefon, iar fratele mă corectează la conjugări, din când în când, atunci când merg acasă de sărbători, asta în timp ce înfulec o sarma sau o bucată de plăcintă cu brânză făcută de mătușa mea.
Nu cred că sunt capabilă să țin pasul cu ceilalți bloggeri în așa competiție, cu vocabularul meu sărac și câcâiala când e vorba să scriu românește, dar chit că ajung codașă la încheierea concursului, asta dacă nu renunț după a treia probă, decid să mă iau la trântă cu cusurul ăsta nenorocit.

MĂ ÎNSCRIU LA SPRING SUPER BLOG 2018!

Sper ca echipa Super Blog să accepte în sânul familiei ei o „fiică risipitoare”, încă pe coclauri, care-și dorește din tot sufletul să facă parte dintr-un grup de oameni creativi și frumoși, dornici de a se autodepăși și de a învăța cât mai multe de la alți superbloggeri mai pricepuți în ale condeiului.

Les jeux sont faits.

Partajați acest lucru cu:

6 Comments

  1. Cred ca esti singura persoana care a stat in strainatate jumatate din viata si cand ajunge acasa vorbeste cu acelasi accent de Iasi, nu are aere de Milano, Padova sau Firentze, se integreaza in peisajul romanesc fara mare efort. Eu cred ca vei face fata, ca esti destul de buna incat sa fii printre primii blogeri din Romania. Succes!

  2. Esti inteligenta si faci fata la orice. Mult succes!

  3. La cat esti de inteligenta nici nu-mi fac probleme ca n-ai sa faci fata…..bafta multa!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*