Peter Iepurasul

O zi printre vicioșii pădurii

-O să-ți vin eu de hac într-o bună zi! M-am săturat de hazul vostru. Când o să mă lăsați în pace? Pădurarul urlă cât îl ține gura, fugărind-o pe Coțofana Cleptomana care zburătăcește prin dreptul său cu câteva piuneze în cioc. Nenea Codrin flutură de zor un afiș colorat făcut sul, cu care încearcă să lovească pasărea care, în loc să se sperie, pare mai degrabă să-și bată joc de el.

Cum au aflat, în padure, că Peter Iepurașul a devenit o stea

Târâilă Sâsâilă scoate capul de după tufișuri și se plânge, arcuindu-și limba bifurcată.
-Ce-i atâta tărăboi? Nici măcar o reptilă nu-și mai găsește liniștea în pădurea asta…
-Uite Sâsâilă, Coțofana Cleptomana iar mi-a furat ceva. Când cheile, când un breloc, acum piunezele de la afișul cu Peter Iepurașul. Pădurarul îi arată lui Sâsâilă, cel mai bârfitor animal din pădure, afișul unde stă scris cu litere de-o șchioapă: Vă așteptăm la cinema, cu mic cu mare, la filmul de animație, Peter Iepurașul.
-Abia aștept să merg să-l văd. Data de lansare a filmului la cinema, în Romania: 30 martie 2018, coincide cu o inspecție în pădurile din Transilvania. Așa că împușc doi iepuri dintr-un foc. Pardon, vorba vine…, adaugă, chicotind, pădurarul.
-SSSS, ssss, carevasăzică Peter al nostru e vedetă și noi nu știm nimic…

Peter Iepurasul
Peter Iepurasul

Din depărtare, se aude un glas pițigăiat care fredonează un refren, întrerupt din când în când de un sughiț zgomotos:
-Pe-ter Ie-pu-ra-șul e fai-mos în tot o-ra-șul
Azi la ci-ne-ma, In-ter-com-film are-o no-uă stea

Apare pe cărare Criță Veveriță care iar a dat iama la punga cu bomboane cu lichior a pădurarului și matăhăie pe drum, fluierând a pagubă și lălăind încontinuu.
-Of of, Criță Veveriță, când te lași de băut? Dar ce molfăi tu acolo? Pădurarul se apleacă să vadă mai bine ce ține veverițoiul în lăbuță și recunoaște punga lui de bomboane.
-O să-ți smulg mustățile și-o să te jupoi, iar din blană îmi fac mănuși la iarnă!

Țopăi repejor în spatele pădurarului și-i trag un șut în fund, strigând în gura mare: N-ai zis hep, n-ai zis hep! Mă tăvălesc pe burtă de râs, în timp ce Criță Veveriță se-nvârte pe-un picior, gata gata să cadă lat.
-Peter poznașule, te pui și tu pe năzbâtii? În loc să mă ajuți să-i dau pe brazdă pe nebunii ăștia? Uite Coțofana Cleptomana i-ar mi-a furat ceva, iar Criță Veveriță de câteva zile numai beat umblă. Pădurea asta se duce de râpă… Lasă că vă văd eu, dacă vin ăia, de vor să facă un cazinou la marginea pădurii… Cine o să se lupte cu ei? Pe-aici toți dau la plăcinte înainte, la război…
-Nu-i loc demn de un iepuroi! Sar eu de colo, în timp ce-mi scutur de praf jacheta albastră.

Pentru Peter Iepurașul prietenia e mai presus decât orice

-SSSS, sssss, Peter dar nu ne-ai spus că ești vedetă… Sâsâilă încearcă să mă tragă de limbă. Vrea cu orice preț să afle mai multe despre filmul pentru copii din afiș. Măcar ar avea despre ce să bârfească cu Mârlă șopârlă care înjură în toate limbile pădurii, chiar și în păsărește.
-Neee, o nimica toată, am povestit unei tanti ce-am făcut toamna trecută, împreună cu prietenii mei, Arici ePurici, Mistreț Certăreț și Dănilă Urechilă și ea așa s-a amuzat, că s-a apucat să facă o comedie. Mi-a zis să merg la Hollywood cu ea, dar fără tovarășii mei de joacă și i-am zis să-și pună pofta-n cui. Eu v-aș fi luat și pe voi cu mine. Pe Criță Veveriță l-aș fi trimis la terapie, la asociația alcoolicilor anonimi, Coțofana Cleptomana ar fi fost protagonistă în Goana după aur, iar pe tine, Sâsâilă și pe Mârlă șopârlă v-aș fi propus ca vedete într-un film mut.
Sâsâilă se uită chiorâș la mine și se încolăcește în jurul unui stejar, așteptând-o pe Mârlă șopârlă.

-Hei, hei, cine-a tras-o? Cine a mâncat iar stricat? Simt în aer un miros de hoit și strâmb boticul cu dezgust. Dintre tufișuri apare Christian Di(h)ór, umflându-și coada și pășind țanțos pe lângă mine.
-E noua fragranță pe care am inventat-o în primăvara asta. Am luat câțiva purici de la Arici ePurici, că nu se spală de când l-a părăsit Aricica Crăcănica, i-am pisat bine și am adăugat frunze de alun, niște puchini de cârtiță și niște bale care curgeau de la Mârlă Sopârlă. Senzațional, o să-l numesc J’adore – Dih(ó)r.
-Vai ce mă fac eu cu voi?! se vaită pădurarul în timp ce eu țopăi printre picioarele lui, jucându-mă cu șireturile bocancilor. Continuă pe un ton disperat:
-M-am procopsit cu un veverițoi bețiv, un șarpe bârfitor și viclean, o șopârlă rea de gură, o coțofană furăcioasă, un arici răpănos, un dihor vanitos și un iepure care mi-ar fi cel mai bun prieten, dar umblă doar cu o jachetă… Pădurarul se uită lung la mine, pe deasupra ochelarilor și adaugă:
-Fie vorba între noi, cine caută iepuri în biserică, merge fără vânat acasă.
-Hei, stai așa Nene Codrin! Țopăi eu în fața lui.
-Cum e vorba asta, bre? Ce treabă are biserica cu iepurii?
-Păi, Peter, nu vezi că nici nădragi n-ai? Hai că doar ești flăcău de-acuma.
-Aha! Carevasăzică asta crede lumea despre noi! Bine bine, nene pădurar. Las’ c-am eu ac de cojocul vostru. Călugăr mă fac, să mai zică lumea ceva… Eu, Peter Iepurașul, voi merge la Roma, să-i cer Papei binecuvântarea, apoi vin în pădure și fac schitul urechioșilor. Il voi numi Bunnybliss. Să vezi ce film de aventură o să iasă…

Articol scris pentru Spring Super Blog 2018. Proba 11. Sponsor InterComFilm.

Partajați acest lucru cu:

3 Comments

  1. Sa ai succes!

  2. Drutu Lucian

    M-ai facut curios. O sa merg sa vad acest film. :))

  3. Multa bafta Eliza!Cred ca este un film bun pentru copii.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*