Pa pa, paparazzi!

Simt cum razele unui soare blând se joacă zglobii pe obrazul meu, iar prin perdeaua fină în culoarea sidefului văd în depărtare o navă, o pată de culoare în imensitatea de turcoaz. Mă trec fiori reci la gândul concertelor din acest turneu obositor și stresant care mi-a ocupat 6 luni, fără nicio pauză. Sar din pat ca arsă, dar îmi revin din șoc și zâmbesc ușurată. Turneul s-a terminat acum trei zile, ultimul concert pe stadionul din Londra a fost un succes, cu o mare de 50000 de fani urlându-mi numele: LADY GAGA, LADY GAGA, LADY GAGA…

Încă îmi mai răsună în urechi ecoul a zeci de mii de glasuri în extaz, dar cu toate că adrenalina din timpul concertului și euforia de după, sunt ca un drog de care nu mă pot lepăda, imediat după concert am simțit nevoia să evadez și să mă odihnesc câteva zile, departe de paparazzi, fani, de trupă, muncă și stres.

Lady Gaga e la Londra, Stefani Joanne la Santorini

Din nenumăratele idei de vacanțe Christian Tour, am căutat un loc liniștit, unde să aud dimineața doar melodia valurilor ce se sfărâmă în stânca albă, un loc unde să pot fi doar o călătoare care-și dorește să se bucure de vacanță, fără machiaj și peruci, costume de scenă și tocuri vertiginoase, ci incognito, o tânără oarecare în vacanță la Santorini, cu prietenele ei.

Ideea asistentei mele de a trimite prin Londra o sosie în haine ”Gaga” și de a anunța jurnaliștii că aveam să stau câteva zile la umbra Big Ben-ului, pare să funcționeze. Cel puțin până acum. Mă amuză să văd cum ziariștii aleargă după o blondă în haine extravagante, care se urcă dintr-o limuzină în  alta, în timp ce eu alerg după pescăruși pe plajă sau mă las îmbrățișată de salteaua de puf de pe malul mării, sorbind un cocktail răcoritor. Ochelarii de soare imenși și părul vopsit castaniu închis mă ajută de minune în deghizarea mea și nimeni nu s-ar gândi că în spatele unui aspect natural și simplu, se ascunde diva după care jurnaliștii umblă prin Londra. De data asta i-am fentat pe toți.

Christian Tour mi-a pus la dispoziție toate serviciile de care aveam nevoie. Cum am aterizat pe aeroport, am avut un transfer privat într-un Mercedes cu geamuri fumurii, cum am cerut, iar la hotelul pe care l-am ales, Andronis Concept Wellness Resort, camera mea are piscină privată și o vedere spre Caldera, de-ți taie răsuflarea. În fiecare dimineață, personalul mă răsfață cu un mic dejun la bordul piscinei mele: fructe proaspete bio, plăcinte cu urdă, spanac și mărar, iaurt grecesc natural cu miere și o cafea neagră cu două picături de lapte condensat, cum îmi place mie. Oftez a bine și-mi zic în sinea mea, în timp ce-mi savurez cafeaua, cu privirea pierdută, departe la orizont, acolo unde marea se pierde în albastrul cerului presărat cu câțiva norișori răzleți: Kalimera, Grecia.

Hotel Santorini
Bine te-am găsit, paradis!

După două zile de relax și odihnă la hotel, un masaj de revigorare și un tratament facial care mi-a redat strălucirea tenului, mă simt mai fresh ca niciodată și gata să explorez Santorini.

Aici mă simt ca-n basme, într-o lume a ștrumfilor, unde totul e vopsit în lumina soarelui și imensitatea mării. Rătăcesc cu prietenii pe străduțe pustii, în după-amiezi calde, la umbra copacilor încărcați de flori fucsia, cred bougainvillea, în căutarea unei înghețate de fructe răcoritoare sau a unei beri grecești, iar câteva băbuțe cu batic negru în cap ne zâmbesc de zor și ne salută, dând din cap.

Santorini
Santorini

În aer plutește pretutindeni o aromă de souvlaki și pita sau de grătar de pește, iar un vânticel molcom aduce cu el fragranțe amestecate de flori proaspete, busuioc și tămâie de la bisericile pitice presărate pe la colțurile străduțelor.

Pe la terase ne cinstim cu bere Mythos și nu ne mai săturăm de atâta salată grecească și cremă de vinete și simt cum se topesc la soare tot stresul și oboseala acumulate în timpul turneului.

Dimineața străbat plaja cu nisip tuciuriu și mă las purtată de valuri, plutind domol pe luciul apei sau mă relaxez sub o umbrelă de stuf auriu, în timp ce camerista îmi aduce la nas un cocktail delicios și un platou cu fructe proaspete în care s-au coborât toate culorile curcubeului.

Degustări de vinuri în Santorini

Cum sunt o mare iubitoare a licorii lui Dionysos și Santorini e renumit și pentru vinuri excepționale, rezerv pentru câteva ore toată crama Santo, unde mă las ademenită de culori arămii și purpurii și de arome de piersică albă, flori de iasomie, de cireș sau violetă. Triumful plăcerilor palatului de la crama Santo nu poate fi egalat decât de o priveliște care te lasă fără cuvinte, în care marea și pământul se îmbrățișează în fața ochilor mei, în timp ce eu savurez cu nesaț dulceața unui vin de desert din struguri Assyrtiko, vinsanto.

Cedez și plăcerii shopping-ului, îmi iau la braț două prietene și străbatem străduțele înguste din Fira, pe poteci pietruite, pe unde culorile vesele ale rochiilor vaporoase și ale șalurilor pentru serile mai răcoroase ne fac cu ochiul și ne trezim că facem ravagii prin buticuri de lux, care mai de care mai cochete.

Apusul în Santorini sau cum divul Helios mi-a furat scena

Apus Santorini
Apus Santorini

În ultima seară în Santorini prietenele îmi fac o surpriză și fără să știu ce pun la cale, mă trezesc la o terasă minusculă cu doar câteva scaune frumos aranjate și două sticle de șampanie în frapiere; flori curg în jurul meu ca o cascadă de culoare, iar în fața mea, soarele apune în culori calde, în timp ce, la câțiva pași, aud aplauze intense… Nu sunt pentru mine, ci pentru spectacolul soarelui la culcare, un show pe care nicio divă nu-l poate egala, oricât de faimoasă și talentată ar fi. Mă trezesc că aplaud și eu, copleșită de atâta splendoare și mă simt mică, o fărâmă într-o lume nespus de frumoasă. La apusul soarelui la Santorini, nimeni n-are ochi pentru mine, n-am nevoie să mă ascund în spatele ochelarilor și a pălăriei cu boruri largi. Fiecare călător, cuplu în luna de miere sau familie rămâne în extaz în fața unui show superb, iar eu nu pot decât să mă închin cu reverență în fața măreției divului Helios.

 

 

Acest articol a fost scris pentru Spring Super Blog 2018. Proba 14. Sponsor Christian Tour

Partajați acest lucru cu:

One Comment

  1. Drutu Lucian

    Frumoasa povestea divei Gaga.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*