Fata dansand

Eliza, pe cine vroiai să păcălești?

O româncă, un italian și o spaniolă mâncau cheeseburgeri și cartofi prăjiți la un McDonald’s în Krabi, la ora 6.00 dimineața.

Pare începutul unei glume cu replici mai mult sau mai puțin haioase între cele trei personaje, dar, de fapt, e o poveste adevărată despre cum unul dintre cei trei protagoniști a realizat că a venit vremea să accepte trecerea timpului nemilos. Românca din pseudo-banc sunt eu. Și nu e începutul unei povești, ci sfârșitul unei epoci. Cu sufletul împăcat, după o noapte de dănțuială până în zorii zilei, am spus adio puștoaicei din mine( era și timpul!) și bine te-am găsit, femeie!

Într-o dimineață, după o noapte albă cu mult ritm latino, pop și rock, shots de tequila și sambuca, cocktailuri și multă veselie, m-am trezit, uitându-mă în oglinda din toaleta din McDonald’s și cu un zâmbet resemnat, mi-am spus: Eliza, pe cine vrei să păcălești?

Oglinda îmi arăta, cu nerușinare, un chip cu riduri marcate ce conturau paranteze în jurul gurii, cu ochi încercănați care nu mai sclipeau a prospețime și cu o frunte brăzdată de câteva firicele care-și strigau, sus și tare, dreptul la existență.

Ani la rând am negat evidența – faptul că îmbătrânesc

Ani de zile am fugit de creme cu efecte antirid, de umplere a ridurilor, efecte hidratante și de protecție a pielii, crezând că, negând evidența( faptul că îmbătrânesc), aș putea încetini procesul natural al ofilirii latente a pielii feței. M-am încăpățânat să întorc privirea, să mă prefac că nu văd cum în jurul ochilor mi se formau treptat labele gâștei sau cum cearcănele și ridurile de expresie îmi urlau în față să le bag în seamă, să nu le mai ignor cu nonșalanță, ci să le îngrijesc cu un produs de estompare semnificativă a ridurilor, hidratarea și regenerarea pielii.  

Ani de zile mi-am tratat chipul cu indiferență, crezând că sunt prea tânără ca să folosesc creme antirid și arătându-mi indignarea de fiecare dată când mi se spunea „doamnă”. Totuși,  în acea dimineață de februarie, într-un McDonald’s, am simțit cum o fetișcană cu chip luminos și proaspăt îmi făcea cu mâna din oglinda unei toalete, spunându-mi adio și șoptindu-mi că a venit timpul să îmbrățișez, cu drag, femeia care devenise.

Dansul e elixirul meu de tinerețe

Am acceptat frumusețea vârstei mele și pe doamna care am devenit, fără să renunț la pasiunea care mă face să mă simt tânără, plină de viață și de energie, ușoară ca un fulg, splendidă și senzuală ca o Seherezadă, pasiunea pentru dans. Când corpul meu se mișcă pe ritmuri armonioase, simt cum notele muzicale îmi pătrund în vene și sângele mi se înviorează, simt cum timpul stă în loc și uit de mine, mă simt liberă și dau drumul hățurilor inhibitoare ale rațiunii, pierzându-mă în lumea mea, unde nu există nici vârstă, nici limite.

Dansul e elixirul meu de tinerețe, dar, conștientă de efectele devastatoare ale unei nopți albe, am încercat să-mi îngrijesc pielea cu creme antirid și măști hidratante, dar, din păcate, fără rezultate vizibile. Am crezut că plătind sume importante pe tratamente estetice sau produse costisitoare făcute în Italia, unde locuiesc, voi reuși să obțin măcar puțin din strălucirea și prospețimea tenului de odinioară. Totul a fost în zadar. M-am resemnat și am încercat să îmbătrânesc frumos, cultivând, în continuare, pasiunea pentru dans, dar fără să mai pierd nopțile prin cluburi, alimentându-mă sănătos și răsfățându-mă cu câte un masaj, din când în când.

Secretul unui ten îngrijit și luminos – Gerovital H3 Hyaluron C

Intr-o bună zi, am primit o invitație la reuniunea cu colegii din liceu, după 20 de ani și cu mare entuziasm și emoție m-am pregătit pentru întâlnirea cu fostele colege, curioasă să văd cum s-au așternut semnele timpului și pe chipul lor. Cu ceva invidie, recunosc, dar și cu admirație, am salutat-o pe cea mai frumoasă fată din clasă care părea aceeași puștoaică cu chip luminos și un corp de Venus. Citeam pe chipul altor colege același sentiment de invidie și foc în priviri, iar comentariile pe la spate nu mai conteneau; ba că ar fi recurs la intervenții invazive si tratamente costisitoare, ba că s-ar fi măritat cu un chirurg estetic sau că ar fi stat o perioadă într-o clinică de înfrumusețare din Elveția unde fac minuni…

Cu puțină jenă și stângăcie, i-am făcut un compliment și am profitat de ocazie ca s-o întreb dacă secretul tenului ei perfect consta în ședințe lungi și dureroase în cabinetul chirurgului estetic.

Râsul ei zgomotos m-a făcut să intru în pământ de rușine, dar mi-am atins scopul și am aflat că Gerovital H3 Hyaluron C era răspunsul la comentariile răutăcioase ale colegelor. Așadar, nu în Italia aveam să descopăr secretul menținerii pielii elastice, proaspete și luminoase, ci chiar la noi, în România.

In ziua următoare, înainte de a lua avionul spre Florența, m-am oprit la cel mai apropiat hypermarket unde am găsit noua gamă Gerovital:  cremă antirid de zi și de noapte Hyaluron C, cremă antirid contur ochi și buze, apă micelară.

Gama Gerovital H3 Hyaluron C
Gama Gerovital H3 Hyaluron C

Insă produsul care m-a făcut să-mi sclipească ochii a fost un ser bogat în acid hialuronic pudră și lipozomal și vitamina C, sub formă de fiole. Entuziasmată ca un copil într-o fabrică de ciocolată, mi-am cumpărat gama completă și de îndată ce am ajuns acasă, am început să folosesc zilnic fiolele cu acid hialuronic și vitamina C Gerovital H3 Hyaluron C, dimineața și seara, după demachiere. Timp de zece zile, am observat cum tenul meu obosit și stins devenea pe zi ce trece mai luminos, ridurile de expresie păreau mai atenuate, iar pielea își recăpăta, încet, fermitatea și elasticitatea, fără a avea efectul lucios și gras pe care alte produse, folosite în trecut, mi-l lăsau.

Fiole-cu-Acid-Hialuronic-și-VIT-C-GH3-HyaluronC
Fiole-cu-Acid-Hialuronic-și-VIT-C-GH3-HyaluronC

Uitasem cu desăvârșire de acea dimineață din toaleta din fast-food, după o noapte de dănțuială, când, într-o zi, din oglinda din baia mea, aceeași puștoaică cu ten luminos și proaspăt, îmi făcu ștrengărește cu ochiul și-mi zâmbi, semn că eram pe drumul cel bun.

Articol scris pentru Spring Super Blog. Proba 16. Sponsor Farmec.

Partajați acest lucru cu:

6 Comments

  1. Daca foloseam și eu din timp aceste produse nu aveam acum riduri de expresie.Le voi folosi de acum înainte până la adânci bătrâneți.

  2. tu, oricum erai o frumoasa, dar folosind aceste creme, esti si mai frumoasa!

  3. Drutu Lucian

    Acum imi spui ce folosesti, de nu mai imbatranesti? Maine ma duc sa-mi iau :)))))

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*