Galeria Uffizi Florența

Cum rezervați bilete la muzeele din Florența

V-ați rezervat biletele de avion pentru Florența, ați găsit un hotel în Florența, în centru, ajungeți, în sfârșit în Orașul Renașterii și… panică! Peste tot la muzee și la monumente dați peste cozi chilometrice care vă taie cheful de vizitat. Welcome to Florence! 😊 In fiecare an, peste 16 milioane de turiști vin să viziteze Florența, cel mai important oraș din Toscana și unul dintre cele mai frumoase din Europa.

In acest articol, vreau să vă explic, pas cu pas, cum să rezervați bilete la un muzeu din Florența, ca să nu stați la cozi, ore întregi, fără să plătiți mai mult decât e necesar.

Atenție la țepele pentru turiști din Florența

Acum câteva zile cineva îmi spunea că a vizitat Florența și că biletul de intrare la Catedrala Santa Maria del Fiore din Piazza del Duomo, fără a sta la coadă, e 30€/persoană, având inclus și un mini tur al interiorului catedralei. What??? Nu-mi venea să cred!

Intrarea în Catedrala Santa Maria del Fiore sau Domul din Florența e GRATIS! Nu trebuie să plătiți nimic, niente, nada! Prin jurul domului umblă de obicei câțiva tineri care propun acest mini tur al catedralei, fără a sta la coadă la intrare și vă cer o sumă exagerată pentru acest serviciu. Aceștia lucrează pentru o agenție care are cine știe ce relații, încât pot face o astfel de șărlătănie, fără a fi luați la rost de poliție. Nu suport să văd cum turiștii sunt păcăliți de acești șmecheri care-și propun serviciile prin fața monumentelor și a muzeelor și vând bilete de intrare la prețuri ridicole. Din păcate, mulți turiști cad în plasa lor.

Piazza del Duomo Firenze

La Galeria dell’Accademia și Uffizi e aceeași poveste. Veți da peste vânzători de bilete care vă vor propune un tur al muzeului și biletul fără a sta la coadă la un tarif absurd, 45€/persoană. Inutil de menționat faptul că tururile în limba engleză pe care le fac nu sunt de calitate și nu merită banii. Pe scurt, tourist traps.

Bilet de intrare în Catedrala Santa Maria del Fiore( Domul din Florența)

Intrarea e GRATIS, fără niciun bilet. Vă așezați frumușel la coada care e mereu destul de lungă, dar în circa 15-20 de minute, o să vă puteți încânta privirea cu frescele lui Giorgio Vasari sau veți putea vizita o mică parte din criptă – acolo unde se află magazinul cu suveniruri – și mormântul lui Filippo Brunelleschi, arhitectul care a realizat minunea Renașterii, cupola catedralei.

Bilet pentru Cupola Domului + Turnul lui Giotto + Baptisteriu + Muzeul Opera del Duomo + cripta Domului – 18€/ persoană. Biletul unic pentru întregul complex religios din Florența poate fi cumpărat online aici sau la ghișeul din Piazza San Giovanni n.7, chiar lângă coloana din dreptul Baptisteriului, acolo unde sunt și toaletele publice. Biletul e valabil pentru 3 zile, timp în care puteți vizita toate monumentele incluse, o singură dată, iar dacă doriți să vizitați numai un monument, oricum plătiți același preț, așa că merită să vă faceți timp și să le vizitați pe toate.

NB! Pentru a urca pe cupola catedralei, aveți nevoie de o rezervare!

Piazza del Duomo Florența
Piazza del Duomo Florența

Biletul cumpărat nu vă garantează accesul la cupolă. Rezervarea o puteți face online, după ce cumpărați biletul sau dacă îl luați de la ghișeul menționat mai sus, tot acolo veți găsi câteva dispozitive automate unde veți putea face rezervarea, selecționând data și un orar exact. In ziua vizitei, e de ajuns să mergeți să stați la coadă cu doar zece minute înainte de orarul stabilit și veți urca cele 463 de trepte la sfârșitul cărora vă veți bucura de un view spectaculos. Pentru celelalte monumente incluse, nu e nevoie de nicio rezervare.

Bilete la muzeele Uffizi și Academia din Florența – fără a sta la coadă

Deși există multe site-uri unde se pot rezerva biletele pentru aceste muzee din Florența, numai unul e cel oficial, unde nu veți plăti niciun adaos.

Aici vă puteți rezerva bilete la cele mai renumite muzee din Florența, Uffizi și Accademia, plătind costul efectiv al biletului și taxa de rezervare de 4€/persoană prin intermediul căreia săltați coada lungă.

Galeria Uffizi – bilet 20€ + 4€ skip the line fee – 24€/persoană

O dată ce ați rezervat online biletele, va trebui să printați voucherul și cu acela, în ziua vizitei, cu 15 minute înainte de orarul stabilit, la poarta n.3 al Galeriei Uffizi veți putea lua biletele. Poarta n. 1 al Galeriei Uffizi este dedicată exclusiv turiștilor cu bilete skip the line și pe acolo veți intra în muzeul cu cea mai bogată colecție de picturi renascentiste din lume, al doilea din Italia, ca număr de vizitatori, după Muzeul Vatican.

Tribuna Uffizi
Tribuna Uffizi

Galeria Academiei – bilet 12,50€ + 4€ skip the line fee – 16,50€/persoană

David Galeria Academiei Florența
David Galeria Academiei Florența. Sursă: florenceitaly

Și în cazul Galeriei Academiei, se procedează în același fel ca și la Uffizi; după ce rezervați biletele online, printați voucherul cu care mergeți, în ziua vizitei, la ghișeul muzeului, la doi pași de acesta, pentru a ridica biletele. Cel mai indicat ar fi să mergeți cu circa 15 minute înainte, altfel e posibil să vă pună să așteptați la intrare, până vă vine rândul, adică orarul precis de pe bilet.

 

Alte soluții pentru bilete la muzee în Florența – fără a sta la cozi

O altă soluție pentru rezervarea unui bilet la un muzeu în Florența, mai precis la Uffizi și la Accademia, cele mai vizitate și mai aglomerate, este sunând la numărul biroului de rezervări: +39 055294883.

Operatorul vă va cere ziua și orarul la care doriți să vizitați muzeul, numărul de persoane și vă va comunica un cod numeric pe baza căruia, la ghișeul de la muzeu ( poarta n. 3 la Uffizi și ghișeul la doi pași de Academie) veți cumpăra biletele  cu intrare fără a sta la coadă. Avantajul rezervării de bilete prin telefon constă în faptul că, în cazul în care sunteți nevoiți să renunțați la vizita muzeului, nu pierdeți banii pe bilete.

În plin sezon, este indicat să rezervați biletele la Uffizi și la Accademia cel puțin cu 3 zile înainte de vizită, altfel riscați să nu găsiți disponibilitate pentru bilete skip the line și va trebui să stați la cozile normale.

Dacă ajungeți în Florența și decideți în ultimul moment să vizitați un muzeu, puteți încerca să cumpărați biletele skip the line direct de la Uffizi sau Galeria Academiei sau de la ghișeul de vânzare a biletelor pentru toate muzeele din Florența de la Biserica Orsanmichele, pe Strada Calzaiuoli, lângă magazinul Tezenis.

Dacă sunteți mari iubitori de artă și vă doriți să vizitați cât mai multe muzee, biserici și monumente, cel mai bine este să cumparați online sau direct din Florența, cardul care include toate muzeele din Florența, precum și bisericile cu plată, adică 72la număr! Se numește Firenze Card, este valabil 3 zile, costă 72€ și săltați cozile la muzee fără nicio rezervare. Singurul monument la care oricum va trebui să faceți rezervarea este cupola domului. Cardul îl puteți cumpăra din mai multe puncte strategice din Florența:

Biroul de turism de lângă Gara Santa Maria Novella – Palazzo Vecchio în Piazza della Signoria – Biroul de turism pe Strada Cavour lângă Palazzo Medici Riccardi – Galeria Uffizi – Muzeul Bargello și multe alte puncte din centrul istoric. Puteți găsi aici mai multe detalii despre Firenze Card.

Firenze Card
Firenze Card. Sursă: visitflorence

Nu uitați că puteți vizita muzeele statale din Florența gratis în prima duminică a fiecărei luni.

Stați la cozi foarte lungi, ce-i drept, dar merită.

Voi ați vizitat Florența? Ce muzeu sau biserică v-a plăcut cel mai mult? 

Partajați acest lucru cu:

5 Comments

  1. Am vizitat in Florenta tot ce este posibil si am avut un ghid pe masura pe nume ELIZA VIOLETA DRUTU. Iti multumesc inca odata pentru ceea ce am vazut in Florenta si in toate celelalte orase minunate (ROMA, VENETIA,VOLTERRA, LUCCA, BOLGHERI, PISA, PADOVA, CINQUE TERRE)

  2. Drutu Lucian

    Am vizitat Firentze, am stat cateva zile in acel oras si Galeria Uffizi m-a impresionat. Orasul este superb, plin de turisti si merita sa-l vizitezi macar o data in viata.

    • Eu nici după atația ani de zile nu sunt sătulă de oraș. Il ador, chiar dacă aglomerația a devenit insuportabilă vara. Dar nu mă pot plange, cu cat mai mulți turiști, cu atat mai multe tururi și bănuți pentru mine. :-)))

  3. Am vizitat cateva orase din Italia, dar sincera sa fiu Firenze mi-a ramas la inima. Pentru asta, multumesc Eliza!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*